welkom op onze trendwatcher site

Er werken zeer bekwame mensen in onze groep. En iedere deelnemer is, zonder enige twijfel, en een opmerkelijke aanwinst voor ons team. We werken voor zo'n goed mogelijke samenwerking en goede prestaties! Ons team: Naam. Yvette Vierhout Studenten nummer. 430294 Naam. Brigitte Visser Studenten nummer. 430050 Naam. Jim van der Meer Studenten nummer: 429763 Naam. Marissa van Bever Studenten Nummer. 428207 Naam. Suzanne Dusseljee Studenten nummer. 429946

maandag 4 juni 2007

mislukte conceptlancering

Toyota Prius


De Toyota Prius zou een milieuvriendelijke auto moeten zijn. In de VS zijn ze er echter achter gekomen dat de Prius het milieu zwaar belast. De Prius vreet in totaal meer energie dan de Hummer! Deze staat bekend als een zeer milieuonvriendelijk auto.

De productie van de Prius maakt de auto milieuonvriendelijker dan de Hummer. De Prius wordt aangedreven door een elektromotor, deze bevat nikkel. De mijn waaruit Toyota nikkel gebruikt, is één van de meest vervuilende plekken op aarde. In deze omgeving groeien geen planten meer door de zure regen. ( We weten dat planten en bomen hard nodig zijn voor het milieu.)
Maar ook de transport is niet bepaald goed voor het milieu. Eerst moet de nikkel naar een nikkelraffinaderij in Europa, van daaruit gaat de nikkel naar China en Japan. Om uiteindelijk de complete accu’s weer terug te sturen naar de VS.

Als je alle energie die nodig is om de Prius te maken bij elkaar optelt, is dat 50% meer dan als je een Hummer produceert.
In een studie van CNW Marketing, Dust to Dust genaamd, zijn alle energie, zoals elektriciteit, brandstof, transport, metaal en allerlei andere beïnvloedingsfactoren, inclusief de geschatte levensduur bij elkaar opgeteld. Over een periode van 1000 mijl kost de Prius: $3,25 per mijl. De Hummer zou naar schatting een levensduur hebben van 3000 mijl en kost dan: $1,95 per mijl. Dit betekend dat een Hummer drie keer zolang mee gaat als een Prius en minder gecombineerde energie kost.


Yvette Vierhout
Jim v.d. Meer
Brigitte Visser
marissa v. Bever
Suzanne Dusseljee
(1MED groep 2)

Geen opmerkingen: